Op avontuur in het park met digitaal festival

Kunsdt Festival in Beverwijk is een feestje dat er tegelijkertijd wel en niet is. De oprichters hebben het zo gemaakt dat je in je eigen tijdsslot optredens en avonturen kan beleven, waardoor je je prima aan de 1,5 meter afstand kan houden, en niemand tot last bent.

Ja, deze beschrijving heb ik overgenomen uit het krantenartikel van het NHD, maar het is ook echt een hele goede omschrijving!

Dat is natuurlijk ook meteen het grootste minpunt, want op een festival wil je lekker op een kluitje zitten en iedereen tot last zijn. Zo ben ik tenminste. Maar we snappen dat dat nu niet kan, en dus gingen we vol goede moed op zoek naar de festivalingang bij Park Westerhout, in Beverwijk. Als voorzitter van de Beverwijkse broedplaats Broedmachine, ben ik voor alle lokale initiatieven die nu worden genomen om door creativiteit en innovatie de kunsten en de mensen samen te brengen. Speel op het dak, show in de publieke ruimte en breng het naar mijn telefoon, want ik heb creativiteit en kunst nodig!

Het voelt goed dat alle deelnemende artiesten delen in de opbrengst van dit festival, en dat je zelf mag weten hoe veel je betaalt voor een ticket. Zo kunnen pubers met een klein budget en mensen met een wat ruimere beurs allemaal bijdragen wat goed voelt. Na onze aerobics les onder leiding van Barbara Droog, waar wij tot verbazing van de hondenuitlaters enthousiast aan mee doen, worden we weer tot rust gebracht met een lief en sierlijk dansoptreden van Ida en Lise. Zij dansen op onze telefoon, maar wel precies op de plek waar wij staan! Dat is mooi en bijzonder.

Je móét op een bepaalde tijd op een bepaalde plek in het park zijn, anders werkt het niet, en kan je het optreden niet zien. Dat maakt het een echt uniek avontuur. Net als een festival is het nu, en straks niet meer. Je kan ook optredens missen, zoals bij een echt festival. Je kan geen zin hebben om helemaal daar heen te lopen, of liever eerst iets anders willen kijken. Je kan te laat zijn en je kan op de verkeerde plek blijven hangen. Leuk gevonden! Ik kom elk jaar op het Young Art Festival in ditzelfde park Westerhout, maar hele delen van het park had ik nog nooit gezien. Vooral het dennenbos in het westen van het park, bij het dierenpension is prach-tig! En wordt alleen maar mooier door de prachtige pratende bomen die Milou Mignon en Chidi Onwuka voor Kunsdt Festival hebben opgenomen.

Mjjn vriendin, haar dochter en ik met meegebrachte frisjes en koekjes bij het optreden van EUT

Je valt van de ene verassing in de andere op dit avontuur, en net bij een echt festival heb je aan het einde moeie benen en te veel input. Daarom nog één aanrader, het optreden van Benjamin Fro moet je echt niet missen. Kan je niet missen. Heen gaan. Hij doet daar nog 10 dagen hetzelfde. Ik koos voor zijn Spoken Word optreden (want je mag zelf een genre kiezen) en ik was o-ver-don-derd. Zo mooi. Zo goed. Het hing in de lucht. The Time for Revolution is Always Right Now!

Dus ga daar heen! Koop je kaartje! Neem wat lekkere drankjes mee en allebei een eigen kleedje, veel plezier!

festival.kunsdt.nl

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: