Dag 11 van 181

Vakantie, dag 11 van 181 geeft mijn agenda aan. Ik heb zes maanden vrij genomen en het is nog niet helemaal tot me doorgedrongen.

Het is vandaag mijn trouwdag. Het zal de laatste zijn, want het contract voor de scheiding zat vandaag in mijn mail. Het is de reden dat ik vrij heb genomen. Mijn tante Joke schreef me gister in een berichtje “helemaal je hart volgen en je rugzak legen.” Dat klopt helemaal. Één voor één dingen los laten die ik niet meer nodig heb, die niet meer bij mij passen. Zoals mijn trouwdag, mijn leven in een team, ‘de vrouw van’. Tijd om op eigen benen te staan, zelf beslissingen te nemen, op mezelf te vertrouwen.

Omdat het allemaal zo persoonlijk is vind ik het veel moeilijker om hier over te schrijven dan over Japan, waar mijn eerdere blogs over gingen. Van veel vrienden en familie kreeg ik de vraag of ik zou schrijven, of ik ze op de hoogte zou houden, zoals in Japan. Ik vind het moeilijk. Ik ben bang dat mijn avonturen mensen pijn doen, dat ik dingen schrijf die je niet wil lezen. En gewoon “en toen was ik hier, en toen was ik hier” dat zit er voor mij niet in op het moment. Ik ben namelijk op reis om helemaal mijn hart te volgen en mijn rugzak te legen, en als ik eenmaal ga schrijven komt dat allemaal op papier. De reis die ik maak gaat niet per se over Centraal Amerika.

Dus. Succes er mee.

Groetjes uit Tenerife, waar we de eerste Zuid-Amerikaanse tempels al hebben gezien als we onderzoeker Thor Heyerdahl mogen geloven. Dat is nog eens een avonturier! Zoek de documentaire Kon Tiki maar eens op waarin hij met een rieten bootje de Oceaan over zeilt om te bewijzen dat vroege beschavingen al over zee reisden en overal tempels bouwden.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: