Onverwachte vrienden

Één van de zorgen die ik had over Costa Rica, is dat het hier vol zou zitten met Amerikanen. En aangezien ik veel met Amerikanen heb gewerkt, dacht ik dat dat een grote afleiding zou kunnen zijn tijdens het reizen. Je weet wel, je loopt ergens door een mooi gebied, lekker rustig, en ineens kom je een groep schreeuwende Amerikanen tegen. Weet je wat ik bedoel? Weg idylle.

Maar soms zijn Amerikanen heel leuk! Ik was op excursie naar Isla Tortuga, (een eiland in de vorm van een schildpad, niet een eiland waar je schildpadden kan zien, jammer genoeg), en een beetje bezorgd dat ik daar als enige solo-reiziger op die boot zou zitten. Bang dat er allemaal stelletjes en families leuk zo’n bootreis gaan maken, maar backpackers niet.

Op straat zitten hier in Jacó veel boekingsagenten met flyertjes en foldertjes voor de verschillende dingen die te doen zijn in de omgeving. Ik vroeg naar een excursie waar veel solo reizigers naar toe zouden gaan, en hij zei dat ik op deze excursie zeker vrienden zou maken. En anders wilde hij mijn vriend wel zijn. Ja ja.

Dus ik zit een beetje in mijn eentje een beetje voorop die boot, want wat als er dolfijnen zijn, dan kan je die daar natuurlijk het beste zien, lekker ongemakkelijk te zijn. En dan komen de Amerikanen, super enthousiast, vriendelijk en Amerikaans, en beginnen een gesprek over álles, één was gastgezin voor een Nederlandse student, de ander is fan van van Gogh, en de andere twee zijn gewoon in het algemeen enthousiast. In tien minuten werd ik geadopteerd door deze vier dames, die tusen de 40 en 66 jaar oud waren, en álles hebben gefilmd en gefotografeerd. En verteld.

We hebben met z’n vijven gesnorkeld, op de bananenboot gezeten en gedanst op de boot. Ik heb een paar filmpjes op mijn instagram: https://www.instagram.com/annna_events/ en klik op het rondje onder mijn profielfoto: -op reis in 2021- maar voor de rest wacht ik de foto’s van m’n nieuwe vrienden af. Want ik móét natuurlijk langs komen in Portland en in hun huis slapen, en alles. Dus superleuk. Wat leuk die lieve enthousiaste Amerikanen, goed dat er hier veel van zijn.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: