Het was een feest

Ik zit nu bij een heel authentiek Nicaraguaans eettentje. Zo authentiek dat de 8-jarigen aan tafel zitten te roken, en je heel hard moet praten om boven de muziek uit te komen zeg maar. Het is super schoon, mensen ontsmetten constant hun handen, de tafels en zelfs de stoelen, en alle bestek zit ingepakt in papieren doekjes. De angst voor het virus zit er goed in.

Op straat komt van alles voorbij, dronken mannen die elkaar ondersteunen, groepjes op scooters en motoren, taxi’s. Ik vind het heerlijk om hier lekker alleen te zitten en alles te observeren, het is direct naast mijn hostel, dus ik ben ook zo in bed. Het is nu negen uur ‘s-avonds en ik heb de hele middag gedanst. Heel hard gedanst. De blaren staan op mijn tenen van het dansen.

Het was een feest met verschillende locaties, van het ene zwembad naar het andere, een poolcrawl in plaats van een pubcrawl. Bij de laatste locatie was een geweldige vrouwelijke DJ aan het werk, en ik heb gesprongen en gejoeld. En het is klaar. Uitgedanst. Ik heb van twee uur s-middags tot negen uur s-avonds gedanst, soms in mijn eentje, soms met mensen uit het hostel en het was ge-wel-dig. En toen was ik er klaar mee.

Iedereen ging de bus in naar de volgende locatie. Ik ging in een taxi terug naar het hostel. toen ik daar aan kwam was het pas kwart voor negen. De tijd dat de stoere mensen nog niet eens denken aan uitgaan. Ik ben niet stoer. En ik heb ook geen zin om nog van locatie naar locatie te slepen met een stel steeds twintigers die steeds meer drinken. Ik mis mijn vrienden en festivalgangers! Ik zit hier lekker in een schoon shirt in een fijn eettentje om me heen te kijken.

Het is heerlijk om de vrijheid van het feest te voelen. Het is heerlijk om hard te dansen en te springen aan een zwembad in de zon. En het is heerlijk om zelf te besluiten wanneer je naar huis gaat.

Misschien kan ik het geld dat ik hier besteed beter inzetten voor festivalkaartjes met vrienden deze zomer? Dat zou deze zomer toch eindelijk moeten kunnen?

Kijk voor de feest-filmpjes op mijn instagram!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: