Vrienden maken

Ik schrik wakker om 5.45 in mijn kamer met al mijn kleren van gisteravond nog aan. Dat komt mooi uit want ik moet heeel snel inpakken om de bus niet te missen die ik gister heb geboekt. Volgens mijn ticket moet ik om 6.15 op het busstation zijn. Maar punt één, dat ga ik niet redden, en punt twee, de bus gáát eigenlijk pas om 7 uur, dus daar mikken we op.

Gelukkig ben ik wakker geschrokken want ik had geen wekker gezet. Ik heb altijd al moeite met het inpakken van mijn tas, wat pak ik het eerst in, waar zal beginnen? Gelukkig heb ik gister al een beetje organisatie aangebracht. Maar nog niks ingepakt. Ik ben lekker gaan eten met vrienden, die om één of andere reden constant tequila’s bleven bestellen. Ik ben zo blij dat ik hier vrienden heb gemaakt. Het is zo anders om je tenminste een beetje gekend te voelen, niet helemaal alleen. Het maakt het reizen totaal anders, ik voel me veel meer op mijn gemak.

Ik vind het moeilijk om vrienden te maken, voel me snel te veel, te oud tussen de twintigers en ook te intens. Ik zie dit als de kans om helemaal mezelf te zijn, eerlijk te zijn en precies te doen wat ik zelf wil. Niemand heeft hier een beeld van me, niemand weet hoe ik normaal ben, en ik laat dat ook allemaal los. Het is natuurlijk makkelijker om vrienden te maken als je lekker oppervlakkig mee praat, en dat kan ik gewoon niet. Dus het was een superfijne ervaring om vrienden te maken die je waarderen als je echt helemaal jezelf bent. En dat ze dan de hele avond tequilla’s bestellen neem ik op de koop toe. 

Ik schrijf dit vanuit een ijs- en ijskoude bus, dus ik heb het gered. Iedereen draagt mondkapjes dus het is niet erg dat ik een beetje stink. Ik ben blij dat ik zowel een vest als een sjaal mee heb genomen, ik sleep het elke keer mee, en nu maak ik eindelijk die belachelijke airconditioning mee waar ik het voor in mijn tas heb. Ik was toch nog scherp genoeg in de vroege morgen. Ik ga weer terug naar Costa Rica, en morgen haal ik José op van het vliegveld. En dat betekent dat ik nu al kan uitkijken naar het verder samen reizen met een vriendin tegen wie je alleen maar eerlijk kan zijn. ♥️

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: