Vakantie eiland

We zijn nu op Gili Trawangan, een supertoeristisch eiland waar je kan duiken en feesten. De duikscholen zorgen er voor dat er nog flink wat mensen van onze leeftijd zijn, want dat is best duur voor de jonge feestgangers. Ik heb niet echt iets om over te schrijven, we gaan een beetje suppen, leuk snorkelen, lekker eten, een beetje op een strandbedje liggen en ‘s-avonds een feestje. Het is net vakantie. Dus hier maar een paar fragmentjes in plaats van een heel verhaal:

Stel je staat in een bar, en een groep mensen verzamelt zich en ze kijken allemaal juichend naar een punt. Je gaat kijken naar dit punt op de dansvloer, want ja, je bent toch wel nieuwsgierig wat er daar zo leuk is. Je ziet niks. Je kijkt terug naar de groep, en aha, ze maken een selfie met de groep. Natuurlijk, daarom kijken ze allemaal naar één punt. Dan voel je je wel even oud op een feestje.

Er is een plek op het eiland waar vroeger een schildpadden rescue zat. Al die schildpadden die daar ooit zijn vrijgelaten komen daar vaak terug. Het heet turtle beach. Ik heb daar twee keer gesnorkeld en niets gezien. Toen zat ik op mijn strandbedje en zag degene naast me een schildpad zijn kop boven water steken. De man van het eettentje zag het ook. Ik snel die snorkel op mijn kop, en rennen en zwemmen. En die twee mannen van de kant maar roepen, links! Rechts! Nog een paar meter verder! En toen zwom ik ineens naast een hele grote schildpad.

De schildpad was rustig aan het grazen van het zeewier dat op de rotsen groeit. Af en toe een beetje flipperen met die vinnen en dan weer verder grazen. Af en toe z’n koppie boven water steken om te ademen. Prach-tig! Je hoeft niet te duiken om mooie dingen te zien. Toen hij naar me keek deed ik even een stapje achteruit en stond waarschijnlijk op een ander wezentje die spartelde voor zijn/haar leven om onder mijn voet vandaan te komen. Sorry!

Heb ik nog iets anders te vertellen? Nee niet echt, mensen fietsen hier, eindelijk geen scootertjes meer. Paard en wagen zie je ook nog overal. Mooie natuur, gezellige mensen. Saai maar comfortabel leven!

Vandaag gaan we weer op avontuur, vier dagen op een boot om de komodo eilanden te zien. Wie weet maken we wat mee!Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: